wpd4101f86_0f.jpg
wpc0c2de78.png
wpa3cde101.png

© 2007 Haverhalsjes.nl BV/NV/VOF

 

wpd1e26e58.png
wpd79a54af.png
wpb9da048f.png

 

Dag 12 (19-07-2007):

 

Vandaag staat het laatste pretpark op het programma en wel Busch Gardens. Het hotel heeft een shuttle verbinding met dit park, want het is maar om de hoek. Daarom weer een keer de wekker wat vroeger gezet want om 08.30 uur wilden we deze shuttle hebben. Bij het rijden naar het park is het duidelijk dat het voor de Amerikanen, Just around the corner, héél iets anders inhoudt dan bij ons. Het was namelijk toch nog een aardig eindje rijden.

 

Voor het eerst waren we voordat het park openging bij de ingang en stonden we zelfs bijna vooraan. Om het wachten op te vrolijken speelde een (drum)band enkele zeer bekende liedjes. Klokslag 09.00 uur ging het park open, dus het was weer kaartje en je vingerafdruk laten scannen voordat we naar binnen mochten. Binnen gekomen zijn we meteen naar links gegaan en ja hoor, daar stond de eerste achtbaan “Gwazi” al op ons te wachten. Zelfs Shirley durfde het aan om in deze achtbaan te gaan. Nou dat heeft zij (en wij) geweten, want ze gilde van het begin tot het einde op deze houten achtbaan. Je werd héél erg door elkaar geschud op deze trillende baan. En voor een houten achtbaan ging die ook heel erg snel!! Het is de snelste houten achtbaan van het zuiden van de VS. Dat was nummer één. Hierna zijn we verder naar achteren van het park gelopen. In Stanleyville namen we de trein, waarmee je een rondje door het gehele park maakte. Zo kom je ook door het safari gedeelte waar je anders niet kunt komen, behalve met de trein en een stoeltjeslift. Bij terugkomst zijn Jeffrey en Ernie meteen in de rij van de “Sheikra” gaan staan. Dit is de achtbaan waarin je twee keer 60 meter loodrecht naar beneden gaat. Je hebt dan zelfs een soort gewichtloosheid en dat zonder steun van je voeten. Deze vloerloze achtbaan was echt super, cool, vet en gaaf tegelijk.

 

Van elke rit die je maakt worden  zowel foto’s als filmpjes gemaakt, zodat je achteraf kan zien wat je net had meegemaakt.

 

Een filmpje van deze achtbaan is hier te vinden. Een ander filmpje is hier te vinden

 

wp028363f4.png