wpd4101f86_0f.jpg
wp1e07dad1.png
wpa3cde101.png

© 2007 Haverhalsjes.nl BV/NV/VOF

 

wp52f18abe.png
wpfb1e40ca.png

 

Dag 1 (08-07-2007):

 

BEEP BEEP: Half 6, de wekker gaat!!! Nog een uur voordat we naar Schiphol worden gebracht door Frank en Annelies. We kwamen ruim op tijd op Schiphol aan en het inchecken verliep voorspoedig. Nog genoeg tijd over om een kop koffie te drinken en tax-free te shoppen. We hebben nog geprobeerd een snoeischaar mee te smokkelen maar daar trapte de douane niet in. (In Jeffrey’s rugzak zat nog een verdwaalde snoeischaar. En wij maar denken dat hij Civiele Techniek studeerde in plaats van Planten Techniek.)

 

Uiteindelijk zijn we toch wel door de douane gekomen en het vliegtuig ingestapt. Het vliegtuig vertrok iets later dan gepland, namelijk om 11:40. De vlucht verliep voorspoedig. In Philadelphia moesten we eerst door de douane. Hier moet je je vingerafdrukken achterlaten en er wordt een digitale foto van je gemaakt. Hierna koffers ophalen en weer verderop inleveren. De vliegmaatschappij zoekt dan zelf uit waar deze naar toe moeten. Daarna weer door een securitycheck, waar weer Jeffrey uit de rij werd gepikt. Dit keer om zijn laptop extra te controleren. Verder viel de securitycheck wel mee, het was helemaal niet zo erg als dat we van anderen hadden gehoord/gelezen.

 

De vlucht van Philadelphia naar Orlando vertrok ook een half uur later. Dit kwam doordat de vlucht “overbooked” was. Dit kwam doordat het vliegtuig dat de maatschappij inzette te klein was dan dat gepland was. In Orlando waren we als eerst uit het vliegtuig, omdat we op de eerste rij zaten van het vliegtuig. Aan het eind van de gate moesten we overstappen op een monorail om bij het hoofdgebouw te komen. Nadat de koffers er eindelijk waren konden we opzoek gaan naar het autoverhuurbedrijf Alamo.

 

In ons enthousiasme liepen we gelijk naar de parkeergarage in plaats van de verhuurbalie. Waardoor we weer terug moesten lopen. Zoals gebruikelijk probeerden ze hier ons extra dingen aan te smeren.  De TomTom hebben we toch maar erbij gepakt. Terug naar de garage waar Gwendolyn Mayes ons heeft geholpen. (Toeval en misschien familie?)

 

Uiteindelijk een mooie en grote auto uitgezocht en in de richting van ons appartement vertrokken. Na enige tijd ontdekten we dat de TomTom toch niet zo betrouwbaar bleek. Hij was niet goed ingesteld, de GPS functie stond standaard uit, waardoor de weg waarop we reden niet klopte op de kaart. Hij bleek dus een simulatie te draaien in plaats van de werkelijke route. Toen dit verholpen was kon de reis worden voortgezet.

 

Om 22.00 uur lokale tijd (4.00 NL-tijd) zijn we aangekomen bij ons appartement. Snel de koffers naar binnen gebracht en vermoeid naar bed gegaan. Op naar de volgende dagen!!!!!

 

 

wpd8cac663.png
wp028363f4.png